Tapir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tapir
Kalamangsa: Early Eocene–Recent
Tapirus terrestris.jpg
Tapir Brasil
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Superfamili: Tapiroidea
Famili: Tapiridae
Gray, 1821
Génus: Tapirus
Brünnich, 1772
Species

Tapirus bairdii
Tapirus indicus
Tapirus pinchaque
Tapirus terrestris

Tapir (/[unsupported input][unsupported input]ˈtpər/ utawa /təˈpɪər/ ta-pier) iku sajinis mamalia sing wanguné mèmper babi, kanthi congor cendhak. Tapir urip ing alas Amérika Kidul, Amérika Tengah, lan Asia Kidul-wétan. Ana patang spésies Tapir, ya iku: Tapir Brasil, Tapir Malaya, Tapir Baird lan Tapir Gunung. Kabèh jinis tapir mau kagolomg kéwan sing kaancam cures utawa mutawatiri bakal cures. Kulawarga paling cedhak saka Tapir ya iku kéwan kuku ganjil liyané kaya jaran lan warak.

Spesies[besut | besut sumber]

Ana papat jinis tapir sing ditepungi, senadyan sawetara ahli mratélakaké luwih saka iku, lan sawetara spésies wis cures:

Genetik[besut | besut sumber]

A baby Brazilian Tapir with spots and stripes characteristic of all juvenile tapirs

Spesies tapir nduwèni gunggung kromosom:

Malayan Tapir, T. indicus 2n = 52
Mountain Tapir, T. pinchaque 2n = 76
Baird's Tapir, T. bairdii 2n = 80
Brazilian Tapir, T. terrestris 2n = 80

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]