Tapir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tapir
Teksiran kala: Early Eocene–Recent
Tapir Brasil
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Perissodactyla
Superkulawarga: Tapiroidea
Kulawarga: Tapiridae
Gray, 1821
Marga: Tapirus
Brünnich, 1772
Species

Tapirus bairdii
Tapirus indicus
Tapirus pinchaque
Tapirus terrestris

Tapir (play /ˈtpər/ utawa /təˈpɪər/ ta-pier) iku sajinis mamalia sing wanguné mèmper babi, kanthi congor cendhak. Tapir urip ing alas Amérika Kidul, Amérika Tengah, lan Asia Kidul-wétan. Ana patang spesies Tapir, ya iku: Tapir Brasil, Tapir Malaya, Tapir Baird lan Tapir Gunung. Kabèh jinis tapir mau kagolomg kéwan sing kaancam punah utawa mutawatiri bakal punah. Kulawarga paling cedhak saka Tapir ya iku kéwan kuku ganjil liyané kaya jaran lan warak.

Spesies[besut | besut sumber]

Ana papat jinis tapir sing ditepungi, senadyan sawetara ahli mratélakaké luwih saka iku, lan sawetara spesies wis punah:

Genetik[besut | besut sumber]

A baby Brazilian Tapir with spots and stripes characteristic of all juvenile tapirs

Spesies tapir nduwèni gunggung kromosom:

Malayan Tapir, T. indicus 2n = 52
Mountain Tapir, T. pinchaque 2n = 76
Baird's Tapir, T. bairdii 2n = 80
Brazilian Tapir, T. terrestris 2n = 80

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tapir&oldid=1010652"