Equidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Equidae
Kalamangsa: 54–0 Ma
Awal Eocene nganti saiki
Prezewalsky 26-9-2004-2.JPG
Jaran-jaran alasan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Perissodactyla
Subordho: Hippomorpha
Famili: Equidae
Gray, 1821
Wiktionary-logo.svg
Look up Equidae, equid in Wiktionary, the free dictionary.

Equidae (sok-sok ditepungi minangka kulawarga jaran) iku sawijining taksonomi kulawarga jaran lan kéwan-kéwan kagandhèng, kalebu jaran, kuldi, lan zebra sing isih ana, lan akèh spésies liyané sing mung dikawruhi saka fosil. Kabèh spésies sing isih ana iku ana ing génus Equus. Equidae kalebu ordho Perissodactyla, sing ngliputi tapir lan warak sing isih ana, lan isih luwih akèh manèh minangka fosil.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Hyracotherium
Orohippus
Hypohippus
Mesohippus
Hipparion

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Equine

Cithakan:Equidae extinct nav