Kuldi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kuldi
Status konsèrvasi
Ingon-ingon
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Equidae
Marga: Equus
Subgenus: Asinus
Jinis: E. asinus
Jeneng binomial
Equus asinus
Linnaeus, 1758

Kuldi (Equus asinus) utawa kimar iku mamalia saka kulawarga Equidae. Arupa kéwan jinak sing digunakaké kanggo transportasi lan kerja liya, kayata narik kreta jaran uga ngluku ladhang.

Kuldi bisa duwé anak campuran karo jaran. Anak jaran betina lan kuldi jantan diarani bagal. Anak kuldi betina lan jaran jantan diarani hinny. Bagal luwih umum, lan wis digunakaké kanggo transportasi manungsa lan bendha.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kuldi ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuldi&oldid=991796"