Kuldi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kuldi
Donkey 1 arp 750px.jpg
Cumbon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Equidae
Génus: Equus
Subgénus: Asinus
Spésies: E. asinus
Jeneng binomial
Equus asinus
Linnaeus, 1758

Kuldi (Equus asinus) utawa kimar iku mamalia saka kulawarga Equidae. Arupa kéwan jinak sing minangka transportasi lan makarya liya, kaya ta narik kreta jaran uga ngluku ladhang.

Kuldi bisa duwé anak campuran karo jaran. Anak jaran wadon lan kuldi lanang diarani bagal. Anak kuldi wadon lan jaran lanang diarani hinny. Bagal luwih umum, lan wis minangka transportasi manungsa lan bendha.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]