Rhinoceros (génus)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rhinoceros (genus))
Rhinoceros
Indian Rhinoceros.jpg
Warak India (Rhinoceros unicornis)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Rhinocerotidae
Génus: Rhinoceros
(Linnaeus, 1758)
Species

Rhinoceros unicornis
Rhinoceros sondaicus

Anggota genus Rhinoceros iku warak sing duwé sungu siji. Ing njeron genus iki ana rong spésies, Warak India (Rhinoceros unicornis) lan Warak jawa (Rhinoceros sondaicus). Warak jawa iku mamalia gedhé sing paling kaancam cures ing donya kanthi 60 warak sing slamet, lan mung ana ing rong papan: Jawa (Indonésia) lan Vietnam.