Rhinoceros (genus)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Rhinoceros
Warak India (Rhinoceros unicornis)
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Marga: Rhinoceros
(Linnaeus, 1758)
Species

Rhinoceros unicornis
Rhinoceros sondaicus

Anggota genus Rhinoceros iku warak sing duwé sungu siji. Ing njeron genus iki ana rong spesies, Warak India (Rhinoceros unicornis) lan Warak jawa (Rhinoceros sondaicus). Warak jawa iku mamalia gedhé sing paling kaancam punah ing donya kanthi 60 warak sing slamet, lan mung ana ing rong papan: Jawa (Indonésia) lan Vietnam.