Kéwan kuku ganjil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kéwan kuku ganjil
Kalamangsa: Paleocene pungkasan - saiki
00296 zebra.jpg
Zebra
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Owen, 1848
Familia

Equidae
Tapiridae
Rhinocerotidae
Brontotheriidae (cures)
Chalicotheriidae (cures)
Hyracodontidae (cures)

Kéwan kuku ganjil iku mamalia saka ordo Perissodactyla kang duwé kuku cacahé ganjil. Ungulata iki racaké ukurané gedhé, duwé lambung kang rélatif prasaja, sarta kuku tengah kang gedhé. Ora kaya kerabat ungulatané, Artiodactyla, kéwan iki nyerna selulosa tetanduran ing usus lan ora ing lambungé.

Taksonomi[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]