Kéwan kuku ganjil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kéwan kuku ganjil
Temporal range: Paleocene pungkasan - saiki
Zebra
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Perissodactyla
Owen, 1848
Familia

Equidae
Tapiridae
Rhinocerotidae
Brontotheriidae (punah)
Chalicotheriidae (punah)
Hyracodontidae (punah)

Kéwan kuku ganjil iku mamalia saka ordo Perissodactyla sing duwé kuku cacahé ganjil. Ungulata iki biasané ukurané gedhé, duwé lambung sing rélatif prasaja, sarta kuku tengah sing gedhé. Ora kaya kerabat ungulatané, Artiodactyla, kéwan iki nyerna selulosa tetanduran ing usus lan ora ing lambungé.

Taksonomi[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kéwan_kuku_ganjil&oldid=820319"