Kéwan kuku ganjil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kéwan kuku ganjil
Kalamangsa: Paleocene pungkasan - saiki
00296 zebra.jpg
Zebra
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Owen, 1848
Familia

Equidae
Tapiridae
Rhinocerotidae
Brontotheriidae (cures)
Chalicotheriidae (cures)
Hyracodontidae (cures)

Kéwan kuku ganjil iku mamalia saka ordo Perissodactyla kang duwé kuku cacahé ganjil. Ungulata iki racaké ukurané gedhé, duwé lambung kang rélatif prasaja, sarta kuku tengah kang gedhé. Ora kaya kerabat ungulatané, Artiodactyla, kéwan iki nyerna selulosa tetuwuhan ing usus lan ora ing lambungé.

Taksonomi[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]