Kéwan kuku genep

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kéwan kuku genep
Temporal range: Eocene awal - saiki
Sikil tengen Masai Giraffe (Giraffa camelopardalis tippelskirchi) ing Kebon Raja San Diego
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
Superorder: Cetartiodactyla
ordo: Artiodactyla
Owen, 1848
Familia

Antilocapridae
Bovidae
Camelidae
Cervidae
Giraffidae
Hippopotamidae
Moschidae
Suidae
Tayassuidae
Tragulidae
Leptochoeridae
Chaeropotamidae
Dichobunidae
Cebochoeridae
Entelodontidae
Anoplotheriidae
Anthracotheriidae
Cainotheriidae
Agriochoeridae
Merycoidodontidae
Leptomerycidae
Protoceratidae
Xiphodontidae
Amphimerycidae
Gelocidae
Merycodontidae
Dromomerycidae

Kéwan kuku genep iku mamalia saka ordo Artiodactyla sing kapérang saka kurang luwih 220 spesies ungulata, kalebu akèh ing antarané sing nduwèni pangaji ékonomi kanggo manungsa.

Anggota kulawarga[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kéwan_kuku_genep&oldid=820563"