Kéwan kuku genep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kéwan kuku genep
Kalamangsa: Eocene awal - saiki
Masai Giraffe right-rear foot.jpg
Sikil tengen Masai Giraffe (Giraffa camelopardalis tippelskirchi) ing Kebon Raja San Diego
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Superordho: Cetartiodactyla
Ordho: Artiodactyla
Owen, 1848
Familia

Antilocapridae
Bovidae
Camelidae
Cervidae
Giraffidae
Hippopotamidae
Moschidae
Suidae
Tayassuidae
Tragulidae
Leptochoeridae
Chaeropotamidae
Dichobunidae
Cebochoeridae
Entelodontidae
Anoplotheriidae
Anthracotheriidae
Cainotheriidae
Agriochoeridae
Merycoidodontidae
Leptomerycidae
Protoceratidae
Xiphodontidae
Amphimerycidae
Gelocidae
Merycodontidae
Dromomerycidae

Kéwan kuku genep iku mamalia saka ordo Artiodactyla sing kapérang saka kurang luwih 220 spésies ungulata, kalebu akèh ing antarané sing duwé pangaji ékonomi kanggo manungsa.

Anggota kulawarga[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]