Camelidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Camelidae
Kalamangsa: 45–0 Ma
Tengah Eocene-Saiki
Camel seitlich trabend.jpg
Sawijining Onta Baktrian mlaku ing salju
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Artiodactyla
Subordho: Tylopoda
Famili: Camelidae
Gray, 1821
Genus

Lama
Vicugna
Camelus

Camelid origin and migration.png
Peta donya sing nuduhaké distribusi camelidae, sadurungé tetepungan modhèren Australia lan ing papan liya. Garis ireng nuduhaké mungelé rute migrasi.

Camelidae kéwan mawa driji kuku genep, diklasifikasikaké sajeroning ordho Artiodactyla. Onta iku spésies misuwur saka famili iki. Anggota famili Camelidae liyané ya iku llama, alpaca, vicuna, lan guanaco. Anggota Artiodactyla liyané ya iku babi, jaran nil, lan ruminansia.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Camelidae iku kéwan gedhé kanthi wangun gulu sing khas lan sikil sing dawa.Lan kéwan-kéwan iki herbivora. Camelidae dibédakaké karo ruminansia amarga sapérangan bab. Untuné nuduhaké sisa untu seri ing rahang ndhuwur, lan untu seri katelu tuwuh dadi mèmper gadhing. Camelidae uga duwé siyung, lan untu graham ngarep sing mèmper gadhing sing kapisah karo untu graham mburi déning sawijining let. Struktur otot sikilé uga béda karo kéwan liyané, sikilé dadi siji karo awak liwat pupu pérangan ndhuwur, béda karo kéwan liya sing wis dadi siji ing pérangan dhengkul liwat otot lan kulit. Saéngga kanggo lèrèn, kéwan iki kudu sedheku. Kéwan iki duwé telung ruang ing saluran pancernan, béda karo ruminansia sing ana papat. Lan béda liyané ya iku wangun sel getihé sing wangun elips. Kéwan iki duwé antibodi sing unik sing duwé sithik pacawangan saéngga ukurané adoh luwih cilik tinimbang kéwan liyané.

Kéwan iki ora duwé cakar, nanging mung kuku gedhé cacahé loro lan tlapak sikil sing empuk. Camelidae Amérika Kidul mupangataké kuku gedhé iku kanggo adhaptasi ing kahanan lingkungan sing njuleg lan akèh watuné, ngundhakaké gripé sajeroning mendaki.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]