Camelidae

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Camelidae
Teksiran kala: 45–0 Ma
Tengah Eocene-Saiki
Sawijining Onta Baktrian mlaku ing salju
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Artiodactyla
Suborder: Tylopoda
Kulawarga: Camelidae
Gray, 1821
Genus

Lama
Vicugna
Camelus

Peta donya sing nuduhaké distribusi camelidae, sadurungé tetepungan modhèren Australia lan ing papan liya. Garis ireng nuduhaké mungelé rute migrasi.

Camelidae kéwan mawa driji kuku genep, diklasifikasikaké jroning ordo Artiodactyla. Onta iku spesies misuwur saka famili iki. Anggota famili Camelidae liyané ya iku llama, alpaca, vicuna, lan guanaco. Anggota Artiodactyla liyané ya iku babi, kuda nil, lan ruminansia.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Camelidae iku kéwan gedhé kanthi wangun gulu sing khas lan sikil sing dawa.Lan kéwan-kéwan iki herbivora. Camelidae dibédakaké karo ruminansia amarga sapérangan bab. Untuné nuduhaké sisa untu seri ing rahang ndhuwur, lan untu seri katelu tuwuh dadi mèmper gadhing. Camelidae uga duwé siung, lan untu graham ngarep sing mèmper gadhing sing kapisah karo untu graham mburi déning sawijining let. Struktur otot sikilé uga béda karo kéwan liyané, sikilé dadi siji karo awak liwat pupu bagéyan ndhuwur, béda karo kéwan liya sing wis dadi siji ing bagéyan dhengkul liwat otot lan kulit. Saéngga kanggo lèrèn, kéwan iki kudu sedheku. Kéwan iki duwé telung ruang ing saluran pancernan, béda karo ruminansia sing ana papat. Lan béda liyané ya iku wangun sel getihé sing wangun elips. Kéwan iki duwé antibodi sing unik sing duwé sithik pacawangan saéngga ukurané adoh luwih cilik tinimbang kéwan liyané.

Kéwan iki ora duwé cakar, nanging mung kuku gedhé cacahé loro lan tlapak sikil sing empuk. Camelidae Amérika Kidul mupangataké kuku gedhé iku kanggo adaptasi ing kahanan lingkungan sing njuleg lan akèh watuné, ningkataké gripé jroning mendaki.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Camelidae&oldid=968583"