Llama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Llama
Sawijining llama ngadep Machu Picchu, Peru
Status konsèrvasi
Ingon-ingon
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Artiodactyla
kulawarga: Camelidae
Genus: Lama
Species: L. glama
Jeneng binomial
Lama glama
(Linnaeus, 1758)

Llama (Lama glama) iku kéwan camelidae sing uga kéwan asli Amérika Kidul. Llama uga biasa dipigunakaké minangka kéwan pangangkut barang déning masarakat Inka[1] lan masrakat ing sekitar pagunungan Andes. Kéwan iki dhuwuré bisa nganti 1,6 meter tekan 1,8 meter kanthi bobot 127 kilogram tekan 204 kilogram. Bayi Llama (diarani cria) duwé bobot watara 9 kg tekan 14 kg. Llama iku kéwan sosial sing urip sacara klompok. Llama bisa nggawa barang 25% tekan 30% saka bobot awaké.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Llama&oldid=854451"