Llama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Llama
Sawijining llama ngadep Machu Picchu, Peru
Status konsèrvasi
Ingon-ingon
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Artiodactyla
Kulawarga: Camelidae
Marga: Lama
Jinis: L. glama
Jeneng binomial
Lama glama
(Linnaeus, 1758)

Llama (Lama glama) iku kéwan camelidae sing uga kéwan asli Amérika Kidul. Llama uga biasa dipigunakaké minangka kéwan pangangkut barang déning masarakat Inka[1] lan masrakat ing sekitar pagunungan Andes. Kéwan iki dhuwuré bisa nganti 1,6 meter tekan 1,8 meter kanthi bobot 127 kilogram tekan 204 kilogram. Bayi Llama (diarani cria) duwé bobot watara 9 kg tekan 14 kg. Llama iku kéwan sosial sing urip sacara klompok. Llama bisa nggawa barang 25% tekan 30% saka bobot awaké.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Little Llamas". Inca culture. 2006-10-10. 
  2. ^ Oklahoma State University (2007-06-25). "Llama". 
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Llama ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Llama&oldid=1050631"