Unta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Onta)
Jujug: pandhu arah, pados
Onta
Camelus bactrianus
Camelus dromedarius
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Artiodactyla
Kulawarga: Camelidae
Marga: Camelus
Linnaeus, 1758
Spesies

Camelus bactrianus
Camelus dromedarius

Unta utawa onta iku rong spesies kéwan kuku genep saka genus Camelus (siji nduwé punuk tunggal - Camelus dromedarius, siji manèh nduwé punuk loro - Camelus bactrianus) sing uripé ditemokaké ing wewengkon garing lan ara-ara ing Asia lan Afrika Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.

Domestikasi onta déning manungsa wis diwiwiti watara 5.000 taun kapungkur. Pamanfaatan onta antara liya kanggo dijupuk susuné (sing nduwèni pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang susu sapi) sarta dagingé, lan uga digunakaké minangka kéwan buruh.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Unta ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Unta&oldid=1056140"