Ara-ara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sapi dingon ing ara-ara Gudauri, Georgia.

Ara-ara ya iku palemahan jembar sing ora tinanduran tur ora digarap kanggo sawah lan tegal. Ing karang padésan, ara-ara iki kerep dadi panggon angon sapi utawa panggon dolan bocah angon kaya ta dolanan bal-balan, manjer layangan, golèk jangkrik lan sapanunggalané. Palemahan sing diumbar bera iku racaké amarga kurang banyu kanggo mbudidaya tetanduran.

Ing laladan kutha uga kerep tinemu palemahan sing dadi ara-ara. Babagan iki wiyahé amarga anané sulaya hak duwé lemah utawa isih diumbar déning sing duwé lemah sinambi nunggu regané mundhak.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ara-ara ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ara-ara&oldid=1056927"