Bera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bera iku lemah utawa lahan tetanèn wujud sawah utawa tegalan kang kahanané tanpa tuwuhan utawa sengaja diumbar ora ditanduri saéngga isiné mung suket. Lahan iku ora ditanduri racaké amarga kakurangan banyu kang dibutuhaké kanggo budidaya tuwuhan. Lahan bera iki kerep tinemu ing tlatah sing tetanèn nganggo sistim sawah tadhah udan sing ing mangsa katiga ora ana banyuné amarga arang udan.

Béda karo lahan irigasi sing ilèn banyuné bisa lumintu saéngga para among tani bisa nandur pari tanpa kendhat, malah nganti kaping telu sataun. Ing sawah lahan irigasi iki arang tinemu lemah sing bera.

Uga delengen[besut | besut sumber]