Irigasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Irigasi ing lahan tetanèn ing New Jersey

Irigasi ya iku siji upaya sing diayahi manungsa kanggo mbanyoni lahan tetanèn. Sajeroning donya modhèren, wis akèh modhèl irigasi. Ing jaman biyèn, yèn ana pasadiyan banyu amarga cedhak karo kali utawa sumber banyu, irigasi digawé kanthi ngilèkaké banyu mau menyang lahan tetanèn.

Sistem irigasi Subak ing Bali

Ana sawetara sistem irigasi tumrap lemah garing, ya iku:

  • (1) irigasi tètès (drip irrigation),
  • (2) irigasi curah (sprinkler irrigation),
  • (3) irigasi saluran terbuka (open ditch irrigation), lan
  • (4) irigasi bawah lumah (subsurface irrigation).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]