Irigasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Irigasi ing lahan tetanèn ing New Jersey

Irigasi ya iku sawijining upaya sing diayahi manungsa kanggo mbanyoni lahan tetanèn. Jroning donya modhèrn, wis akèh modhèl irigasi. Ing jaman biyèn, yèn ana pasadiyan banyu amarga cedhak karo kali utawa sumber banyu, irigasi digawé kanthi ngilèkaké banyu kasebut menyang lahan tetanèn.

Ana sawetara sistem irigasi tumrap lemah garing, ya iku:

  • (1) irigasi tètès (drip irrigation),
  • (2) irigasi curah (sprinkler irrigation),
  • (3) irigasi saluran terbuka (open ditch irrigation), lan
  • (4) irigasi bawah permukaan (subsurface irrigation).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irigasi&oldid=965365"