Sawah tadhah udan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sawah tadhah udan ya iku sawah kang ngentèni tekané udan sak wayah-wayah kanggo banyoni, bab iki kadayan déning tlatah topografiné. Sawah tadhah udan (STH) ing Indonésia iki ambané watara 2,1yuta hektar, lan bisa ngasilaké pari lumbung kaping 2 sawisé sawah irigasi. Béda manèh sawah gogo, asilé durung bisa dipesthèkaké manawa kaanan ora ana udan. Ing sajeroning asil panèn sawah tadhah udan isih cendhèk ya iku watara 3-3,5 ton/ha. Kanggo ngatasi asil panèn supaya akèh, kudu ngowahi produktifitas ing lahan tadhah udan ya iku Pengolahan Tuwuhan Terpadu (PTT) tumrap pari sawah tadhah udan. Kaunggulan sawah tadhah udan ing Kabupatèn Blora dibandingaké karo wewengkon liya-liyané, pari sing kerep ditandur ing sawah tadhah hujan wujud jinis ciherang[1],cibogo[2], sempat, rojolele lan sapanunggalé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]