Jangkrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jangkrik
Snodgrass Gryllus assimilis.png
The common black cricket, Gryllus assimilis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Orthoptera
Subordho: Ensifera
Superfamili: Grylloidea
Famili: Gryllidae
Bolívar, 1878
Subfamili

Pirsani Seksi Taksonomi

Jangkrik iku kéwan sing kalebu kulawarga Gryllidae, ya iku jinis srangga sing isih kerabat karo walang, duwé awak rata lan sungut dawa. Jangkrik iku omnivora, ditepungi mawa swarané sing mung diasilaké déning jangkrik lanang. Swara iki digunakaké kanggo narik jangkrik wadon lan nulak jangkrik lanang liyané. Suwara jangkrik iki saya seru kanthi munggahé suhu ing papan saubengé. Ana watara 900 spésies jangkrik.

Jangkrik wis diingu manungsa kawit biyèn, lan ing Asia dianggep minangka panggawa kabegjan. Ing Caraguatatuba, Brazil, jangkrik ireng ing jeron ruangan dipercaya minangka tenger tekané lelara, jangkrik ijo tengering pangarep-arep, lan jangkrik klawu tetenger dhuwit. Sajeroning komèdi, suwara jangkrik biyasané dipigunakaké kanggo nengeri lawakan sing ora lucu lan ora gawé wong ngguyu.

Jangkrik jeliteng

Jinising[besut | besut sumber]

  • Jaliteng ya iku jangkrik kang kanthi werna ireng
  • Jerabang ya iku jangkrik kang wernané abang
  • Jelanda ya iku jangkrik kang werna awaké abang kabèh
  • Bedah Galeng ya iku kang ana ing galengan lan wujud awaké luwih gedhé
  • Bambang Pring ya iku jangkrik kang urip sakngisoré wit pring
  • Gangsir

Pranala njaba[besut | besut sumber]