Menyang kontèn

Walang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Walang iku insekta hèrbivor saka subordo Caelifera ing ordho Orthoptera.[1] Insekta iki duwé antena kang mèh mesthi luwih cendhak saka awaké lan uga duwé ovipositor cendhak. Swara kang ditimbulaké sapérangan spésies walang racaké diasilaké kanthi nggosokaké femur mburiné marang sewiwi ngarep utawa abdomen (karan stridulasi), utawa amarga kepakan swiwiné nalika mabur.[1] Femur mburiné lumrahé dawa lan kuwat kang cocog kanggo mlumpat.[1] Insekta iki lumrahé duwé suwiwi, sanadyan swiwiné sok ora bisa dipigunaaké kanggo mabur. Walang wadon lumrahé ukurané luwih gedhé tinimbang kang lanang.[1]

Filogeni[besut | besut sumber]

Orthoptera

Ensifera (crickets)

[6 superfamilies]


Caelifera (grasshoppers)


Tridactyloidea




Tetrigoidea




Eumastacidae




Proscopiidae




Pneumoridae




Pyrgomorphidae



Acrididae + Pamphagidae









Minangka sumber pangan[besut | besut sumber]

Sawijining olahan saka walang

Walang dadi panganan kanggo masarakat Asia kaya ta Thailand lan Vietnam.[2] Van Huis nyebutake yèn walang ngandhut protéin 90 persén tinimbang daging sami kang mung ngandhut 40-70 protéin.[2]

Walang lagi kawin. Walang wadon kang ukuran awaké luwih gedhé

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Katak Mancung dan Belalang Hijau(dipunundhuh tanggal 6 April 2011)
  2. a b Belalang Alternatif Sumber Protein(dipunundhuh tanggal 6 April 2011)

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • O'Toole, Christopher (2002), Firefly Encyclopedia of Insects and Spiders, ISBN 1-55297-612-2