Walang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Walang
Belalang hijau.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Subordho: Caelifera
Familia

Superfamilia: Tridactyloidea

Superfamilia: Tetrigoidea

Superfamilia: Eumastacoidea

Superfamilia: Pneumoroidea

Superfamilia: Pyrgomorphoidea

Superfamilia: Acridoidea

Superfamilia: Tanaoceroidea

Superfamilia: Trigonopterygoidea

Walang iku insekta herbivora saka subordo Caelifera ing ordo Orthoptera.[1] Insekta iki duwé antena sing mèh mesthi luwih cendhak saka awaké lan uga duwé ovipositor cendhak. Swara sing ditimbulaké sapérangan spesies walang racaké diasilaké kanthi nggosokaké femur mburiné marang sewiwi ngarep utawa abdomen (disebut stridulasi), utawa amarga kepakan swiwiné nalika mabur.[1] Femur mburiné umumé dawa lan kuwat sing cocog kanggo mlumpat.[1] Insekta iki umumé duwé suwiwi, sanadyan swiwiné sok ora bisa dipigunaaké kanggo mabur. Walang wadon umumé ukurané luwih gedhé tinimbang sing lanang.[1]

Filogeni[besut | besut sumber]

Orthoptera
Ensifera (crickets)

[6 superfamilies] Gryllus campestris MHNT.jpg


Caelifera (grasshoppers)

Tridactyloidea Ripipteryx mopana.jpg




Tetrigoidea Tetrix bipunctata01 crop.jpg




Eumastacidae Genera Insectorum - Eumastax vittata.jpg




Proscopiidae Pseudoproscopia spec. - Tiergarten Schönbrunn crop.jpg




Pneumoridae Bladder Grasshopper (Bullacris intermedia) (30068047440).jpg




Pyrgomorphidae Pyrgomorphidae - Phymateus aegrotus.JPG



Acrididae + Pamphagidae Annualreportofag1119021903univ 0052AA2 Figure 1.jpg









Minangka sumber pangan[besut | besut sumber]

Walang dadi panganan kanggo masarakat Asia kaya ta Thailand lan Vietnam.[2] Van Huis nyebutake yèn walang ngandhut protéin 90 persén tinimbang daging sami kang mung ngandhut 40-70 protéin.[2]

Walang lagi kawin. Walang wadon sing ukuran awaké luwih gedhé

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Katak Mancung dan Belalang Hijau(dipunundhuh tanggal 6 April 2011)
  2. ^ a b Belalang Alternatif Sumber Protein(dipunundhuh tanggal 6 April 2011)

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • O'Toole, Christopher (2002), Firefly Encyclopedia of Insects and Spiders, ISBN 1-55297-612-2