Klarap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Klarap
Draco volans 01.JPG
Klarap utawi cekibar
Klasifikasi ngèlmiah
Filum: Chordates
Subfilum: Vertebrata
Klas: Reptilia
Ordho: Squamata
Subordho: Sauria
Superfamili: Acrodonta
Famili: Agamidae
Subfamili: Draconinae
Génus: Draco
Spésies: D. volans
Jeneng binomial
Draco volans
Linnaeus, 1758

Klarap utawi cleret gombel jroning (basa Indonésia:Cecak terbang utawa cekibar punika jnisipun reptil ingkang kalebu jroning suku (familia) Agamidae.Bangsa Kadhal punika ingkang kalebu ing sesuku inggih punika bunglon lan soa-soa (Hydrosaurus spp.).Klarap saleresipun boten kagolong kulawarga cerak cecak kayata kéwan tekèk (suku Gekkonidae).

Klarap Kampung[besut | besut sumber]

Klarap kampung punika jinising klarap kang asring miber wonten ing tlatah Jawa. Kadal punika misuwur kanthi asma èlmiah inggih punika Draco volans Linnaeus, 1758. Jeneng lokalipun inggih punika cekibar (Betawi), lan hap-hap (Sunda). Jroning basa Inggris saged kasebut gliding lizards utawi flying dragon.

Kéwan punika sumebar wiwit saking nagara Thailand lan Ujung Malaya ing sisih kulon ; Kapuloan Filipina ing Lor; Sumatra, Mentawai, Riau, Natuna, Borneo, Jawa, Nusa Tenggara, Sulawesi, ugi Maluku ing wétan.