Klarap

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Klarap
Klarap utawi cekibar
Klasifikasi èlmiah
Filum: Chordates
Subfilum: Vertebrata
Kelas: Reptilia
Ordo: Squamata
Suborder: Sauria
Superkulawarga: Acrodonta
Kulawarga: Agamidae
Subkulawarga: Draconinae
Marga: Draco
Jinis: D. volans
Jeneng binomial
Draco volans
Linnaeus, 1758

Klarap utawi cleret gombel jroning (basa Indonésia:Cecak terbang utawa cekibar punika jnisipun reptil ingkang kalebu jroning suku (familia) Agamidae.Bangsa Kadhal punika ingkang kalebu ing sesuku inggih punika bunglon lan soa-soa (Hydrosaurus spp.).Klarap saleresipun boten kagolong kulawarga cerak cecak kayata kéwan tekèk (suku Gekkonidae).

Klarap Kampung[besut | besut sumber]

Klarap kampung punika jinising klarap kang asring miber wonten ing tlatah Jawa. Kadal punika misuwur kanthi asma èlmiah inggih punika Draco volans Linnaeus, 1758. Jeneng lokalipun inggih punika cekibar (Betawi), lan hap-hap (Sunda). Jroning basa Inggris saged kasebut gliding lizards utawi flying dragon.

Kéwan punika sumebar wiwit saking nagara Thailand lan Ujung Malaya ing sisih kulon ; Kapuloan Filipina ing Lor; Sumatra, Mentawai, Riau, Natuna, Borneo, Jawa, Nusa Tenggara, Sulawesi, ugi Maluku ing wétan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klarap&oldid=1010094"