Bunglon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bunglon
Camaleón.jpg
Common Chameleon, Chamaeleo chamaeleon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Squamata
Subordho: Lacertilia
Infraordho: Iguania
Famili: Chamaeleonidae
Subfamilies and Genera

Bunglon utawa ing basa Sundha kasebut londok ya iku jinising reptil kang kagolong ing kulawarga (familia) Agamidae. Kadhal liyané kang isih sakulawarga kaya ta cecak miber/klarap (Draco spp.) lan soa-soa (Hydrosaurus spp.).

Bunglon ing donya nduwèni sawetara kulawarga, kaya ta Bronchocela, Calotes, Gonocephalus, Pseudocalotes. Bunglon bisa uga ngowahi werna kulité ngowah-owahi werna kulité,mliginé kanggo ngadhang mungsuh. Ngowahi werna kulit racaké di padhakaké karo werna ing tlatah sakubengé. Ora mèmper karo jinising chamaeleon (suku Chamaeleonidae) kang ndhuwèni owah wujud saka kulité. Owah wujud kulit bunglon arupa werna (ijo, kuning, utawa klawu mateng) lan semburat werna kang peteng soklat lan ireng