Bunglon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bunglon
Camaleón.jpg
Common Chameleon, Chamaeleo chamaeleon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Squamata
Subordho: Lacertilia
Infraordho: Iguania
Famili: Chamaeleonidae
Subfamilies and Genera

Bunglon utawa ing basa Sundha mau londok ya iku jinising reptil kang kagolong ing kulawarga (familia) Agamidae. Kadhal liyané kang isih sakulawarga kaya ta cecak miber/klarap (Draco spp.) lan soa-soa (Hydrosaurus spp.).

Bunglon ing donya duwé sawetara kulawarga, kaya ta Bronchocela, Calotes, Gonocephalus, Pseudocalotes. Bunglon bisa uga ngowahi warna kulité ngowah-owahi warna kulité,mliginé kanggo ngadhang mungsuh. Ngowahi warna kulit racaké di padhakaké karo warna ing tlatah saubengé. Ora mèmper karo jinising chamaeleon (suku Chamaeleonidae) kang duwé owah wujud saka kulité. Owah wujud kulit bunglon arupa warna (ijo, kuning, utawa klawu mateng) lan semburat warna kang peteng soklat lan ireng