Laron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Laron utawa sulung yaiku kéwan iberan kan kadadeyan saka rayap.[1]. [2][1] Ing wayah wengi ing mangsa rendheng, laron biyasané metu saka susuhé (omah rayap), banjur golèk cahya padhang kayadéné lampu. Laron bisa mabur lan ménclok ana ing tembok lan cendhéla amarga laron nduwèni swiwi sing cacahé ana loro.[1].Laron kang wis mati bisa digorèng lan dianggo pakan iwak. Laron biasa dianggo umpan nalika mancing, utamané iwak mujair utawa nila.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)[Puspita, Endah.1998. Laron Siap Saji. Pati:Angkasa. Hal 12-13]
  2. ^ hedwigus.com/dirubung-laron/ laron(dikutip pada tanggal 22 maret 2011)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laron&oldid=829841"