Laron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Laron utawa sulung ya iku kéwan iberan kan kadadéan saka rayap.[1].[1][2] Ing wayah wengi ing mangsa rendheng, laron lumrahé metu saka susuhé (omah rayap), banjur golèk cahya padhang kaya déné lampu. Laron bisa mabur lan ménclok ana ing tembok lan cendhéla amarga laron duwé swiwi sing cacahé ana loro.[1].Laron kang wis mati bisa digorèng lan dianggo pakan iwak. Laron biyasa dianggo umpan nalika mancing, mligi iwak mujair utawa nila.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c [Puspita, Endah.1998. Laron Siap Saji. Pati:Angkasa. Hal 12-13]
  2. ^ hedwigus.com/dirubung-laron/ laron(dikutip pada tanggal 22 maret 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]