Pring

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pring
Wit pring sing ditandur ing kebon
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Poales
Kulawarga: Poaceae
Subkulawarga: Bambusoideae
Supersuku: Bambusodae
Suku: Bambuseae
Kunth ex Dumort.
Subtribe

Wacan salengkapé Taksonomi Bambuseae.

Diversity
Watara 92 genus lan 1.000 species

Pring iku tetanduran jinis suket-suketan sing watangé nduwèni rongga-rongga lan ros-ros. Pring akèh banget jinis lan paédahé kanggo menungsa. Jeneng liya saka pring ya iku buluh, aur, lan eru. Ing donya iki pring arupa salah siji tetanduran kanthi patuwuhan paling cepet. Amarga duwé sistem rhizoma-dependen unik, jroning sedina pring bisa tuwuh dawané 60 cm (24 inchi) malah luwih, gumantung marang kahanan lemah lan klimatologi papan pring iku ditandur.[1]

Ing Indonésia, pring asring digunanakaké minangka alat musik tradhisional sing dadi ciri khas saben laladan Indonésia. Salah siji contoné ya iku angklung lan suling sing asalé saka Sunda. Paédahé pring uga akèh, kayata kanggo mbangun omah, pratandha bates désa, kanggo wadhah banyu, gawé tarub, lan isih akéh pédah liyané.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Farrelly, David (1984). The Book of Bamboo. Sierra Club Books. ISBN 087156825X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pring&oldid=1016225"