Taksonomi Bambuseae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Suku Bambuseae dumadi saka watara 1000 spesies, sumebar ing sangang anak suku lan watara 91 genera:

Dendrocalamus spp.

Anak suku (Subtribe) Arthrostylidiinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 12 genera:

Subtribe Arundinariinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 17 genera:

Subtribe Bambusinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 10 genera:

Anak suku (Subtribe) Chusqueinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 2 genera:

Anak suku (Subtribe) Guaduinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 5 genera (sing diweruhi):

Anak suku (Subtribe) Melocanninae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 9 genera:

Anak suku (Subtribe) Nastinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 6 genera:

Anak suku (Subtribe) Racemobambodinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 1 génus:

Anak suku (Subtribe) Shibataeinae[besut | besut sumber]

Dumadi saka 9 genera: