Unta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Onta
Bactrian Camel 1.jpg
Camelus bactrianus
Dromedary.02.jpg
Camelus dromedarius
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Camelidae
Génus: Camelus
Linnaeus, 1758
Spesies

Camelus bactrianus
Camelus dromedarius

Unta utawa onta iku rong spésies kéwan kuku genep saka génus Camelus (siji nduwé punuk tunggal - Camelus dromedarius, siji manèh nduwé punuk loro - Camelus bactrianus) sing uripé tinemu ing wewengkon garing lan ara-ara ing Asia lan Afrika Lor. Rata-rata umur pangarepaning urip onta watara 30 tekan 50 taun.

Domestikasi onta déning manungsa wis diwiwiti watara 5.000 taun kapungkur. Pamanfaatan onta antarané kanggo dijupuk susuné (sing duwé pangaji nutrisi luwih dhuwur tinimbang susu sapi) sarta dagingé, lan uga digunakaké minangka kéwan buruh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.