Bovidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bovidae
American bison k5680-1.jpg
Bison Amérika
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Bovidae
Gray, 1821

Bovidae iku sawijining subfamili saka famili sing nyakup manéka klompok kasebar ing 10 genus kéwan kuku driji mawa ukuran médhium nganti gedhé, klebu sapi dhomèstik, bison, kebo banyu, yak, lan antelope. Ing akèh papan, bovinae dipigunakaké minangka bahan panganan.