Bovinae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bovinae
Kalamangsa: Miocene tekan Saiki
Water buffalo bathing.jpg
kebo banyu
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Bovidae
Subfamili: Bovinae
Gray, 1821
Tribes

Bovini
Boselaphini
Strepsicerotini

Bovinae iku sawijining subfamili saka famili Bovidae sing nyakup manéka golongan kasebar ing 10 génus kéwan kuku driji mawa ukuran médhium nganti gedhé, kalebu sapi dhomèstik, bison, kebo banyu, yak, lan antelope. Ing akèh papan, bovinae kanggo bahan panganan. Sapi dipangan ing manéka papan kejaba India amarga bovinae dinyatakakén minangka kéwan suci umat Hindhu.

Rélasi paling cerak saka subfamili iki ya iku suku Boselaphini lan Tragelaphini. Ana 13 anggota. Spesies iki teka liwat prosès évolusi suwéné 5-8 yuta taun. Sing pisanan nyebar ya iku saka golongan kebo, banjur banthèng, bison, lan yak.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • International Commission on Zoological Nomenclature. 2003. Opinion 2027 (Case 3010). Usage of 17ΔбГ specific names based on wild species which are pre-dated by or contemporary with those based on domestic animals (Lepidoptera, Osteichthyes, Mammalia): conserved. Bull.Zool.Nomencl.