Bovinae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bovinae
Teksiran kala: Miocene tekan Saiki
kebo banyu
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Artiodactyla
Kulawarga: Bovidae
Subkulawarga: Bovinae
Gray, 1821
Tribes

Bovini
Boselaphini
Strepsicerotini

Bovinae iku sawijining subfamili saka famili Bovidae sing nyakup manéka klompok kasebar ing 10 genus kéwan kuku driji mawa ukuran médhium nganti gedhé, klebu sapi dhomèstik, bison, kebo banyu, yak, lan antelope. Ing akèh papan, bovinae dipigunakaké minangka bahan panganan. Sapi dipangan ing manéka papan kejaba India amarga bovinae dinyatakakén minangka kéwan suci umat Hindhu.

Rélasi paling cerak saka subfamili iki ya iku suku Boselaphini lan Tragelaphini. Ana 13 anggota. Spesies iki teka liwat prosès évolusi sakwéné 5-8 yuta taun. Sing pisanan nyebar ya iku saka klompok kebo, banjur banthèng, bison, lan yak.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • International Commission on Zoological Nomenclature. 2003. Opinion 2027 (Case 3010). Usage of 17ΔбГ specific names based on wild species which are pre-dated by or contemporary with those based on domestic animals (Lepidoptera, Osteichthyes, Mammalia): conserved. Bull.Zool.Nomencl.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bovinae&oldid=969537"