Wisent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wisent
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Artiodactyla
Kulawarga: Bovidae
Marga: Bison
Jinis: B. bonasus
Jeneng binomial
Bison bonasus
(Linnaeus, 1758)

Wisent (pocapan: ˈviːzənt) utawa uga diarani Bison Éropah (Bison bonasus) iku sajinising bison sing urip ing Éropah. Jaman mbiyèn wisent iku urip sa-Éropah. Saka Pulo Britania saka Skandinavia nganti Segara Tengah. Nanging wisent wis mèh punah lan saiki anané namung ing Éropah Wétan waé. Bison Éropah dawane 2.9 m lan dhuwure 1.8–2.2 m, bobote 300–920 kg.

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wisent&oldid=959739"