Taman Nasional Gunung Ciremai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Gunung Ciremai

Taman Nasional Gunung Ciremai mapan ana ing Jawa Kulon, Indonésia. Ana tanduran kang dijaga ing taman nasional iki, ana uga tanduran kang dadi endemik ing taman nasional kono, kaya ta Pinus merkusii, Castanopsis javanica, Fragraera blumii, Villubrunes rubescens, Macaranga denticulatan, Lithocarpus sundaicus, stipularis Elaeocarpus, Ardisia cymosa, Platea latifolia. Yèn kéwan ing taman nasional iki kang dijaga kaya ta Leopard, Kidang Jawa, Zaglossus bruijni, surili Jawa, Garudha JawaJawa lan ula phyton.[1]

Watese Taman Nasional Gunung Ciremai[besut | besut sumber]

Papan iki ana ing garis ujur 108°21'35"—108°28'00" BT lan garis lintang 6°50'25"—6°58'26" LS. Topografine akèh kang wujudé ngombak (64%) lan jurang (22%), gunung-gunung, kanthi pucuk kang paling dhuwur 3.078 m dpl.[2]

Papan iki kalebu ana ing Kabupatèn Kuningan (8.931,27 ha), lan ana uga kang kalebu Kabupatèn Majalengka (6.927,9 ha). Ing sisih lor wewatesan karo Kabupatèn Cirebon; ing sisih wétan wewatesan karo kacamatan-kacamatan Cilimus, Jalaksana, lan Kramatmulya. Ing sisih kidul, wewatesan karo Cigugur, Kadugede, Nusaherang, lan Darma; ing sisih kulon wewatesan karo Majalengka.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.tnciremai.org(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b portalstmik-im.indonesianforum.net(diundhuh tanggal 1 Agustus)