Taman Nasional Tanjung Puting

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tanjung Puting National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Win the Orangutang in Tanjung Puting National Park 2005.jpg
Win, an orang-utan at Camp Leakey
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
Pernah Kalimantan, Indonésia
Kutha cedhak dhéwé Pangkalan Bun
Laladan 4150
Dikukuhaké 1982 (1982)
Dhayoh 2,046 (ing 2007[1])
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Tanjung Puting iku taman nasional kang ana ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Taman nasional Tanjung Puting iku panggonan kang pisanan digunakaké dadi punjere rehabilitasi orangutan. Ana telung panggonan kang digunakaké dadi panggon rehabilitasi orang utan, ya iku Tanjung Harapan, Pondok Tanggui, lan Camp Leakey.[2]

TN Tanjung Puting ndisike awujud cagar alam lan suaka margasatwa kanthi amaba 305.000 ha kang dikukuhaké déning pamaréntahan Hindia Walanda nalika tanggal 13 Juni 1936. Banjur nalika tanggal 12 Mèi 1984 déning Mentri Kehutanan, Tanjung Puting dikukuhaké dadi Taman Nasional kang ambané 415.040 ha.

Miturut géografis taman iki mapan ing 2°35'-3°20' LS lan 111°50'-112°15' BT, ana ing kacamatan Kumai ing Kotawaringin Kulon lan ing kacamatan Hanau sarta Seruyan Hilir, Kabupatèn Seruyan.

Ana warna-warna kéwan kang endemik lan dijaga ing Taman Nasional Tanjung Puting, kaya ta orangutan (Pongo satyrus), bekantan (Nasalis larvatus), lutung abang (Presbytis rubicunda rubida), beruwang (Helarctos malayanus euryspilus), kancil (Tragulus javanicus klossi), macan dahan (Neofelis nebulosa), lan kucing alas (Prionailurus bengalensis borneoensis).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Forestry statistics of Indonésia 2007, retrieved 20 May 2010
  2. ^ a b www.dephut.go.id; TN Tanjung Puting(diundhuh tanggal 9 Agustus 2011)