Kucing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kucing
Kucing umah.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Karajan: Animalia (Kéwan)
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Karnivora
Famili: Felidae
Genus: Felis
Spesies: silvestris utawa domesticus
Subspesies: catus (kucing)
Jeneng Jinis
Felis silvestris catus

Kucing, Felis silvestris catus, iku kewan karnivora cilik saka kulawarga Felidae sing wis dijinakaké èwonan taun. Tembung “kucing” biasane ngrujuk “kucing” sing dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk “kucing gedhe” kaya ta singa, macan, puma lan sapanunggalané.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Kucing biasané aboté 5 – 7 kg, sok-sokan luwih saka 9 kg (20 pounds). Yen diopèni kucing umuré bisa nganti 10 – 15 taun. Kucing sing paling tuwa sing dingertèi umuré 34 taun. Ning kucing sing gawéné saba ing jaba umuré mung 3,5 taun waé. Selain iku, kucing yo isok stress nek sering pindah-pindah panggon utowo kandang, nek wes kadung stress isok di gowo nang klinik hewan utowo diramut dewe.

Pakan kucing[besut | besut sumber]

Kucing biasané mbedhog tikus lan manuk. Ananging kucing yèn dipakani déning wong ya doyan.

Anak kucing diarani cemèng.

Video[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kucing&oldid=1051869"