Kucing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kucing
Kucing umah.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Karajan:Animalia (Kéwan)
Filum:Chordata
Kelas:Mamalia
Ordo:Karnivora
Famili:Felidae
Genus:Felis
Spesies:silvestris utawa domesticus
Subspesies:catus (kucing)
Jeneng Jinis
Felis silvestris catus

Kucing, Felis silvestris catus, iku kéwan karnivora cilik saka kulawarga Felidae kang wis dijinakaké èwonan taun. Tembung “kucing” racaké ngrujuk “kucing” kang dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk “kucing gedhé” kaya ta singa, macan, puma lan sapanunggalané.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Lumrahé kucing duwé bobot 5 – 7 kg, sok-sok punjul 9 kg (20 pounds). Yèn diopèni kucing umuré bisa nganti 10 – 15 taun. Kucing kang tuwa dhéwé kang dingertèi umuré 34 taun. Ning kucing kang gawéné saba ing jaba umuré mung 3,5 taun waé. Saliyané iku, kucing ya bisa stress manawa asring pindhah-pindhah panggon utawa kandhang, manawa wis kadhung stress kudu digawa menyang klinik utawa diramut dhéwé.

Pakan kucing[besut | besut sumber]

Kucing racaké mbedhog tikus lan manuk. Nanging kucing yèn dipakani déning wong ya doyan.

Anak kucing diarani cemèng.

Video[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]