Kucing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kucing
Kucing umah.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Karajan: Animalia (Kéwan)
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Karnivora
Famili: Felidae
Genus: Felis
Spesies: silvestris utawa domesticus
Subspesies: catus (kucing)
Jeneng Jenis
Felis silvestris catus

Kucing, Felis silvestris catus, iku sawijining kewan karnivora cilik saka kulawarga Felidae sing wis dijinakaké èwonan taun. Tembung “kucing” biasane ngrujuk “kucing” sing dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk “kucing gedhe” kaya ta singa, macan, puma lan sapanunggalané.

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

Kucing biasané aboté 5 - 7 kg, sok-sokan luwih saka 9 kg (20 pounds). Yen diopèni kucing umuré bisa nganti 10 – 15 taun. Kucing sing paling tuwa sing dingertèi umuré 34 taun. Ning kucing sing gawéné saba ing jaba umuré mung 3,5 taun waé. Selain iku, kucing yo isok stress nek sering pindah-pindah panggon utowo kandang, nek wes kadung stress isok di gowo nang klinik hewan utowo diramut dewe.

Pakan kucing[sunting | sunting sumber]

Kucing biasané mbedhog tikus lan manuk. Ananging kucing yèn dipakani déning wong ya doyan.

Anak kucing diarani cemèng.

Video[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kucing&oldid=876556"