Halal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan
Restoran halal ing Kaohsiung, Taiwan.

Halal (حلال, halāl, halaal) iku istilah basa Arab sajeroning agama Islam kang tegesé "diidinaké" utawa "olèh". Istilah iki sajeroning kosakata sadina-dina luwih kerep dianggo sajeroning bab panganan lan ombènan kang diidinaké dikonsumsi miturut Islam. Sajeroning kontèks kang luwih jembar istilah halal tegesé kabèh tindakan kang diidinaké miturut hukum Islam (aktivitas, tingkah laku, cara nganggo busana lll). Ing Indonésia, sertifikasi halal prodhuk pangan ditangani déning Majelis Ulama Indonesia–kanthi spesifik Lembaga Pengkajian Pangan Obat-obatan dan Kosmetika Majelis Ulama Indonesia.

Kosokbaliné halal ya iku karam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]