Mufti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Mufti iku ulama kang duwé kawenangan nginterpretasi tèks lan mènèhi fatwa marang umat. Fungsi mufti kadhangkala diwengku déning organisasi ulama kaya Majelis Ulama Indonesia (MUI) utawa déning Pengadilan Agama. Fatwa MUI mung dadi anjuran tumrap umat déné kaputusan Pengadilan Agama duwé kakuatan hukum.

Mufti ing mangsa Hindhia Walanda[besut | besut sumber]

Mufti ing mangsa pamaréntahn kolonial Hindhia Walanda minangka salah siji kalungguhan sajeroning struktur sawijining landraad (pengadilan nagari) kang ana ing saben afdeeling. Sajeroning kasultanan kang independen mufti ditunjuk déning sultan, nanging ing mangsa Hindhia Walanda mufti ditunjuk lan digaji déning pamaréntah kolonial.

Minangka conto, sawijining landraad ing Afdeeling Bandjermasin ing pungkasan abad angka 19 duwé susunan kaya ing ngisor iki: