Mufti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Mufti iku ulama sing nduwèni kawenangan nginterpretasi tèks lan mènèhi fatwa marang umat. Fungsi mufti kadhangkala diwengku déning organisasi ulama kaya Majelis Ulama Indonésia (MUI) utawa déning Pengadilan Agama. Fatwa MUI mung dadi anjuran tumrap umat déné kaputusan Pengadilan Agama nduwèni kakuatan hukum.

Mufti ing mangsa Hindhia Walanda[sunting | sunting sumber]

Mufti ing mangsa pamaréntahn kolonial Hindhia Walanda minangka salah siji jabatan jroning struktur sawijining landraad (pengadilan negeri) sing ana ing saben afdeeling. Jroning kasultanan sing independen mufti ditunjuk déning sultan, nanging ing mangsa Hindhia Walanda mufti ditunjuk lan digaji déning pamaréntah kolonial.

Minangka conto, sawijining landraad ing Afdeeling Bandjermasin ing pungkasan abad ka-19 nduwèni susunan kaya ing ngisor iki:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mufti&oldid=827105"