Imam (Islam)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Imam (Basa Arab إمام Imām) iku pemimpin komunitas agama Islam. Pemimpin Islam lan hirarki kapemimpinané ingaran Imamah. Sajeroning Islam Imam lan Imamah minangka sawijining bab kang kudu ana. Ing kalangan Sunni, kalimat imam sinonim karo kalimat Khalīfah.[1] Sajeroning kaanan liya tembung Imam uga bisa duwé makna pemimpin Salat jamaah sadina-dina.

Pangertèn Imam kang magepokan karo kapemimpinan umat sepisanan disandhang déning Imam Ali. Ali ya iku putra Abu Thalib, paman Rasulullah Muhammad. Sapungkuré Rasulullah, Ali kang dadi Imam tumrap umat Islam kanthi sakabèhané. Sabanjuré, imamah diasta déning para putra Ali yakuwi:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]