Imam (Islam)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Imam (Basa Arab إمام Imām) iku pemimpin komunitas agama Islam. Pemimpin Islam lan hirarki kapemimpinané ingaran Imamah. Sajeroning Islam Imam lan Imamah minangka sawijining bab sing kudu ana. Ing kalangan Sunni, kalimat imam sinonim karo kalimat Khalīfah.[1] Sajeroning kahanan liya tembung Imam uga bisa duwé makna pemimpin Salat jamaah sadina-dina.

Pangertèn Imam sing magepokan karo kapemimpinan umat sepisanan disandhang déning Imam Ali. Ali ya iku putra Abu Thalib, paman Rasulullah Muhammad. Sapungkuré Rasulullah, Ali sing dadi Imam tumrap umat Islam kanthi sakabèhané. Sabanjuré, imamah diasta déning para putra Ali yakuwi:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]