Mullah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Mullah (Basa Pèrsi: ملا) iku salah sawiji sesebutan kang biyasa diwènèhaké marang ulama agama Islam. Sesebutan iki asal saka tembun basa Arab mawla utawa maula, kang bisa ateges 'pamimpin' utawa 'pelindhung'. Ing sawetara wewengkon ing Iran, Turki, Asia Tengah lan anak bawana India, wujud bab kang umum mènèhi sesebutan Mullah marang pemuka agama utawa pangurus masjid [1]

Lukisan para Mullah ing sangarepé raja dinasti Safawi, Iran.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Roy, Oliver, 1996. Failure of Political Islam, Harvard University Press, hlm 28-29. ISBN 978-0674291416