Mullah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Mullah (Basa Pèrsi: ملا) iku salah sawiji sesebutan sing biyasa diwènèhaké marang ulama agama Islam. Sesebutan iki asal saka tembun basa Arab mawla utawa maula, sing bisa ateges 'pamimpin' utawa 'pelindhung'. Ing sawetara wewengkon ing Iran, Turki, Asia Tengah lan anak bawana India, arupa bab sing umum mènèhi sesebutan Mullah marang pemuka agama utawa pangurus masjid [1]

Lukisan para Mullah ing sangarepé raja dinasti Safawi, Iran.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Roy, Oliver, 1996. Failure of Political Islam, Harvard University Press, hlm 28-29. ISBN 978-0674291416