Sesebutan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sesebutan (sajeroning basa Indonésia: Gelar) iku ater-ater (prefiks) utawa akhiran (sufiks) sing ditambahaké ing jeneng wong kanggo mènèhi pakurmatan, kalungguhan resmi, utawa kuwalifikasi akademis utawa profèsional.

Sesebutan akademik lan profèsional[besut | besut sumber]

Sesebutan pemimpin agama lan spiritual[besut | besut sumber]

Sesebutan kalungguhan kepala nagara[besut | besut sumber]

Dipilih[besut | besut sumber]

Ditunjuk[besut | besut sumber]

Diwarisaké[besut | besut sumber]

Sesebutan kalungguhan pamaréntahan[besut | besut sumber]

Sesebutan kabangsawanan[besut | besut sumber]

Sesebutan Indonésia[besut | besut sumber]

  • Aji (priya, wanita - Kutai, Pasir)
  • Anak Agung (priya, wanita - Bali)
  • Andi (priya, wanita - Bugis)
  • Aru, Arung (priya, wanita - Bone)
  • Awang (priya - Kalimantan)
  • Bagindo (priya - Minangkabau)
  • Baiq (wanita - Sasak)
  • Cut (wanita - Acèh)
  • Cokorda (priya - Bali)
  • Datuk (priya - Melayu, Minangkabau)
  • Daeng (priya - Makasar)
  • Dayang (wanita - Kalimantan)
  • Desak (wanita - Bali)
  • Déwa (priya - Bali)
  • Encik (priya/wanita - Melayu)
  • Gusti (priya - Jawa, Sundha, Bali, Banjar)
  • Pocut (wanita - Acèh)
  • Puti (wanita - Minangkabau)
  • Ratu (wanita - Banten)
  • Sangaji (priya - Maluku Lor)
  • Siti (wanita - Minangkabau)
  • Sri (priya - Jawa, Sundha, Bali)
  • Sutan (priya - Minangkabau)
  • Tengku (priya, wanita - Riau)
  • Teuku (priya - Acèh)
  • Tuanku (priya - Acèh, Melayu, Minangkabau)
  • Tubagus (priya - Banten)
  • Wa Ode (wanita - Buton)
  • Yang Mulia (priya - Melayu)

Sesebutan asing[besut | besut sumber]

Sesebutan sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]