Gubernur-Jéndral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka Gubernur-Jendral)
Jump to navigation Jump to search

Gubernur Jenderal iku gubernur kanthi pangkat dhuwur, utawa gubernur utama kanthi pangkat sadhuwuring gubernur "biyasa". Gubernur Jenderal kanthi umum ngacu marang pamimpin sing diangkat déning sawijining monarki kanggo mimpin sawijining wewengkon tinamtu. Saiki, istilah "Gubernur Jenderal" lumrahé dipigunakaké ing tilas koloni karajan Britania RayaBritania Raya.