Gubernur-Jéndral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Gubernur Jenderal iku gubernur kanthi pangkat dhuwur, utawa gubernur utama kanthi pangkat sadhuwuring gubernur "biyasa". Gubernur Jenderal kanthi umum ngacu marang pamimpin sing diangkat déning siji monarki kanggo mimpin siji wewengkon tinamtu. Saiki, istilah "Gubernur Jenderal" lumrahé dipigunakaké ing tilas koloni karajan Britania RayaBritania Raya.