Ibu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ibu lan anaké

Ibu ya iku wong tua wadon saka anak, merga sesambungan biologis utawa sesambungan sosial. Sesambungan biologis kuwi yèn Ibu sing ngandhut langsung anaké, déné sesambungan sosial jalaran wong wadon kuwi luwih tuwa umuré utawa kanggo sebutan kinurmatan.

Sebutan Ibu nang tlatah Indonesia[besut | besut sumber]

  • Enyak (Betawi lan Bali)
  • Emak (Sunda)
  • Inaq (Lombok)
  • Inang (Batak Toba)
  • Nande (Batak Karo)
  • Amak, Mandeh (Minangkabau)
  • Umai (Dayak Ngaju)
  • Umak (Basemah)
  • Mak / mamak / bonda (Kapuloan Riau)

Delengan ugā[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]