Panambang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Panambang iku pocapan utawa tembung kang diselehake ing pungkasane tembung kang bisa ngowahi arti seka tembung linggane. Yen ing basa Indonésia, panambang iku disebut akhiran. Panambang ing basa Jawa ngoko ya iku: a, i, e, n, an, en, ana, aké, na, ni, , ku, lan mu. Tuladha:

  • sura + n --> suran
  • rasa + --> rasané
  • karep + mu ---> karepmu

Uga ana panambang basa Jawa krama ya iku: ipun, aken.

Tuladha:

  • lenggah + ipun --> lenggahipun
  • tedah + aken --> tedahaken

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panambang&oldid=1018119"