Panambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Panambang iku pocapan utawa tembung kang diselehake ing pungkasane tembung kang bisa ngowahi arti saka tembung linggane. Yèn ing basa Indonésia, panambang iku karan akhiran. Panambang ing basa Jawa ngoko yaiku: a, i, e, n, an, en, ana, aké, na, ni, , ku, lan mu. Tuladha:

  • sura + n--> suran
  • rasa + --> rasané
  • karep + mu---> karepmu

Uga ana panambang basa Jawa krama yaiku: ipun, aken.

Tuladha:

  • lenggah + ipun--> lenggahipun
  • tedah + aken--> tedahaken

Deleng uga[besut | besut sumber]