Panambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Panambang iku pocapan utawa tembung kang diselehake ing pungkasane tembung kang bisa ngowahi arti saka tembung linggane. Yèn ing basa Indonésia, panambang iku karan akhiran. Panambang ing basa Jawa ngoko ya iku: a, i, e, n, an, en, ana, aké, na, ni, , ku, lan mu. Tuladha:

  • sura + n--> suran
  • rasa + --> rasané
  • karep + mu---> karepmu

Uga ana panambang basa Jawa krama ya iku: ipun, aken.

Tuladha:

  • lenggah + ipun--> lenggahipun
  • tedah + aken--> tedahaken

Uga delengen[besut | besut sumber]