Panambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Panambang iku pocapan utawa tembung kang diselehake ing pungkasane tembung kang bisa ngowahi arti saka tembung linggane. Yèn ing basa Indonésia, panambang iku disebut akhiran. Panambang ing basa Jawa ngoko ya iku: a, i, e, n, an, en, ana, aké, na, ni, , ku, lan mu. Tuladha:

  • sura + n--> suran
  • rasa + --> rasané
  • karep + mu---> karepmu

Uga ana panambang basa Jawa krama ya iku: ipun, aken.

Tuladha:

  • lenggah + ipun--> lenggahipun
  • tedah + aken--> tedahaken

Uga delengen[besut | besut sumber]