Insinyur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Insinyur iku wong kang makarya ing babagan tèknik, utawa wong -wong kang migunakaké kawruh èlmiah kanggo ngrampungaké masalah praktis nganggo tèknologi.

Ing Indonésia, biyèn istilah iki kanggo sesebutan tumrap sawijining sarjana ketèknikan (ora mung ing babagan tèknik waé nanging uga kalebu ing babagan tetanèn lan sapanunggalané). Nanging sawisé muncul sesebutan ST (Sarjana Tèknik), istilah iki dipigunakaké tumrap sarjana ketèknikan kang kagabung sajeroning PII (Persatuan Insinyur Indonésia).

Insinyur sajeroning masarakat[besut | besut sumber]

Insinyur bisa makarya ing babagan désain lan pengembangan, pengujian, prosès prodhuksi, utawa pangopènan. Insinyur kang nyambut gawé ing pabrik, duwé peran ngawasi prosès prodhuksi, nemtokaké penyebab karusakan piranti, lan nguji prodhuk kanggo njaga kualitas. Saliyané iku, insinyur uga ngitung wektu lan béya kang dibutuhaké kanggo ngrampungaké sawiji proyèk. Sajeroning babagan dodolan, wong kang duwé latar mburi insinyur bisa duwé tugas mbantu perencanaan, instalasi, lan panggunaan prodhuk.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]