Insinyur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Insinyur iku wong sing makarya ing babagan tèknik, utawa wong -wong sing migunakaké kawruh èlmiah kanggo ngrampungaké masalah praktis nganggo tèknologi.

Ing Indonésia, biyèn istilah iki dipigunakaké minangka sesebutan tumrap sawijining sarjana ketèknikan (ora mung ing babagan tèknik waé nanging uga kalebu ing babagan tetanèn lan sapanunggalané). Nanging sawisé muncul sesebutan ST (Sarjana Tèknik), istilah iki dipigunakaké tumrap sarjana ketèknikan sing kagabung jroning PII (Persatuan Insinyur Indonésia).

Insinyur jroning masyarakat[besut | besut sumber]

Insinyur bisa makarya ing babagan désain lan pengembangan, pengujian, prosès prodhuksi, utawa pangopènan. Insinyur sing nyambut gawé ing pabrik, nduwèni peran ngawasi prosès prodhuksi, nemtokaké penyebab karusakan piranti, lan nguji prodhuk kanggo njaga kualitas. Saliyané iku, insinyur uga ngitung wektu lan béya sing dibutuhaké kanggo ngrampungaké sawiji proyèk. Jroning babagan dodolan, wong sing duwé latar mburi insinyur bisa duwé tugas mbantu perencanaan, instalasi, lan panggunaan prodhuk.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Insinyur&oldid=1008283"