Tèknik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tèknik utawa rekayasa iku panrapan èlmu lan tèknologi kanggo ngrampungaké permasalahan mannguia. Bab iki dirampungaké liwat kawruh, matématika lan pengalaman praktis sing dicakaké kanggo ndesain obyèk utawa prosès sing migunani. Para praktisi tèhnik profèsional ingaran insinyur (sarjana tèhnik). Miturut sajarahé, akèh ahli sing yakin yèn kamampuan tèhnik manungsa wis ana kanthi natural. Bab iki ditandhani anané kamampuan manungsa purba kanggo gawé piranti-piranti saka watu.

Cabang-cabang rekayasa[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]