Tèknik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tèknik utawa rekayasa iku panrapan èlmu lan tèknologi kanggo ngrampungaké permasalahan mannguia. Bab iki dirampungaké liwat kawruh, matématika lan pengalaman praktis sing dipatrapaké kanggo ndesain obyèk utawa prosès sing migunani. Para praktisi tèknik profèsional disebut insinyur (sarjana tèknik). Miturut sejarahé, akèh ahli sing yakin yèn kamampuan tèknik manungsa wis ana sacara natural. Bab iki ditandhani anané kamampuan manungsa purba kanggo gawé alat-alat saka watu.

Cabang-cabang rekayasa[sunting | Sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèknik&oldid=832938"