Antariksawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Astronot)
Jump to navigation Jump to search
Antariksawan ing njaba akasa.

Antariksawan (kerep karan astronaut) iku sebutan marang wong kang wis nglakoni latihan sajeroning program pamaburan antariksa manungsa kanggo mimpin, maburaké pesawat, utawa dadi awak pesawat antariksa. Istilah "astronaut" uga kadhangkala dipigunakaké kanggo ngarujuk kanthi spesifik marang antariksawan kang asalé saka Amérika Sarékat utawa nagara sahabat, béda karo kosmonaut kang asal saka Uni Soviet/Rusia. Kosmonaut pisanan ya iku Yuri Gagarin. Wiwit taun 2003 uga dimangertèni istilah taikonaut (sanadyan dudu istilah resmi pamaréntah Tiongkok), antariksawan saka Tiongkok. Taikonot pisanan ya iku Yang Liwei.

Uga delengen[besut | besut sumber]