Antariksawan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Astronot)
Antariksawan ing njaba angkasa.

Antariksawan (kerep disebut astronaut) iku sebutan marang wong sing wis nglakoni latihan jroning program pamaburan antariksa manungsa kanggo mimpin, maburaké pesawat, utawa dadi awak pesawat antariksa. Istilah "astronaut" uga kadhangkala dipigunakaké kanggo ngarujuk sacara spesifik marang antariksawan sing asalé saka Amérika Sarékat utawa nagara sahabat, béda karo kosmonaut sing asal saka Uni Soviet/Rusia. Kosmonaut pisanan ya iku Yuri Gagarin. Wiwit taun 2003 uga dimangertèni istilah taikonaut (senadyan dudu istilah resmi pamaréntah Tiongkok), antariksawan saka Tiongkok. Taikonot pisanan ya iku Yang Liwei.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antariksawan&oldid=965693"