Yang Liwei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yang Liwei
Yang Liwei ing September 2011
Antariksawan Korps Antariksawan Tentara Pembebasan Rakyat
KabangsanTiongkok
StatusPurnawirawan
Lair (1965-06-21) 21 Juni 1965 (umur 57)
Suizhong, Huludao, Liaoning, Tiongkok
Pedamelan sadèrèngipunPilot tempur Angkatan Udhara Tentara Pembebasan Rakyat
PeringkatMayor jenderal, Pasukan Pendukung Strategis Tentara Pembebasan Rakyat
Wekdal ing ruwang angkasa21 jam, 22 minit, 45 detik
PamilihanKelompok Tiongkok 1
MisiShenzhou 5

Yang Liwei (lair 21 Juni 1965; umur 57 taun) yaiku mayor jenderal, pilot militer, lan antariksawan Korps Antariksawan Tentara Pembebasan Rakyat. Ing Oktober 2003, ia dadi wong kapisan sing dikirim menyang luar angkasa dening program antariksa Tiongkok. Misi kasebut, Shenzhou 5, ngegawe Tiongkok dadi nagara katelu sing secara independen ngirim manungsa menyang luar angkasa.

Pranala jaba[besut | besut sumber]