Yuri Gagarin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yuri Gagarin

Yuri Alekseyevich Gagarin (aksara Sirilik: Юрий Алексеевич Гагарин; Alihaksara ISO: Ûrij Alekseevič Gagarin), 9 Maret 1934-27 Maret 1968) iku kosmonot Uni Soviet sing dilairaké ing Gzhatsk, Rusia.

Tanggal 12 April 1961, Gagarin minangka manungsa pisanan sing lunga menyang luar angkasa nganggo pesawat rokèt Vostok 1. Yuri Gagarin séda nalika latihan nganggo pesawat MiG-15 ing cedhak Moskwa, 1968.

Uga delengen[besut | besut sumber]