Desain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Poul Henningsen desainer lampu ing taun 1958.

Desain yaiku rancangan utawa pamilihan arasemen saka dasar pokok karya seni.Disain ing para seniman dianggo patokan ing ngawe karya gambar utawa karya lukis sakjroning nyampur werna lan piranti utawa konsep kang kadung ing babagané.Disain uga nduweni biji utawa kagiatan kanggo nata unsur-unsur karya seni kang merlukake azaz .

Azaz (principles of design)[sunting | sunting sumber]

  1. Unity
  2. Balance
  3. Rhythm
  4. Proposi

Kaitan[sunting | sunting sumber]

  1. garis
  2. werna
  3. bangun/wujud
  4. tekstur
  5. Value

Jinis[sunting | sunting sumber]

  1. Desain Grafis yaiku rancangan kang cara ngawené karo piranti grafis/tulisan.lan kanggo kapentingan njlentrehake ing bidang informasi
  2. Desain Interior yaiku rancangan karya desain kang awujud nata/ngerancang ing salah sijiné ruangan (interior)
  3. Desain busana
  4. Desain produk
  5. Web Desain


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Desain&oldid=882089"