Desain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Poul Henningsen desainer lampu ing taun 1958.

Desain ya iku rancangan utawa pamilihan arasemen saka dhasar pokok karya seni.Disain ing para seniman dianggo patokan ing ngawe karya gambar utawa karya lukis sajeroning nyampur warna lan piranti utawa konsep kang kadung ing babagané.Disain uga duwé biji utawa kagiyatan kanggo nata unsur-unsur karya seni kang merlukake azaz.

Azaz (principles of design)[besut | besut sumber]

  1. Unity
  2. Balance
  3. Rhythm
  4. Proposi

Kaitan[besut | besut sumber]

  1. garis
  2. warna
  3. bangun/wujud
  4. tekstur
  5. Value

Jinis[besut | besut sumber]

  1. Desain Grafis ya iku rancangan kang cara ngawené karo piranti grafis/tulisan.lan kanggo kapentingan njlentrehake ing babagan informasi
  2. Desain Interior ya iku rancangan karya desain kang awujud nata/ngerancang ing salah sijiné ruangan (interior)
  3. Desain busana
  4. Desain produk
  5. Web Desain

Uga delengen[besut | besut sumber]