Sultan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sultan (Basa Arab: سلطانSulṭān, dipocapaké [ˈsulˈtˤɑːn]) iku lumrah digunakaké ing karajan sing migunakaké sistem kasultanan. Tembung "sultan" dijupuk seka basa Arab sing maknané "kakuwatan", "wewenang", "panguwasan", lan "kasewenang-wenangan"(dictactorship). Gelar iki digunakaké ing sadéngah papan kanthi arti béda-béda.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gelar sultan iki digunakaké kanthi tumemen nalika sesebutan khalifah wus ora digunakaké manèh ing sistem pulitik Islam, utamané ing jaman wangsa Abasiyyah. Ing sabanjuré diterusaké nganti tekan kasultanan Ottoman ing Turki. Islam sing sumrambah ing sadéngah nagara dadi jalaran tembung sultan iki sumebar ing sistem pulitik ing karajan-karajan anyar sing panguwasané muslim.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sultan&oldid=1001066"