Makruh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Makruh iku status hukum tumrap siji aktivitas sajeroning Islam. Aktivitas kang duwé status hukum makruh dilarang nanging ora ana konsekwènsi yèn dilakoni. Utawa kanthi tembung liya makruh iku tindakan kang prayogané ora dilakoni.

Conto aktivitas[besut | besut sumber]

  • Mangan/ngombé sinambi ngadeg
  • Ngrokok (ana sawatara ulama kang nganggep karam)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Status hukum liyané:

Makruh: Islam nganjuraké supaya ditinggal, lan bab iku mawa pahala, nanging ora dosa yèn dilakoni. Larangan kang ana ing Al Qur-aan lan Hadits kang ora dikanthèni ancaman mula hukumé "makruh". Déné larangan kang dikanthèni ancaman (neraka upamané) mula larangan iku HARAM.

Réferènsi[besut | besut sumber]