Makruh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Makruh iku status hukum tumrap sawijining aktivitas jroning Islam. Aktivitas sing nduwèni status hukum makruh dilarang nanging ora ana konsekwènsi yèn dilakoni. Utawa kanthi tembung liya makruh iku tindakan sing prayogané ora dilakoni.

Conto aktivitas[besut | besut sumber]

  • Mangan/ngombé sinambi ngadeg
  • Ngrokok (ana sawetara ulama sing nganggep haram)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Status hukum liyané:

Makruh: Islam nganjuraké supaya ditinggal, lan bab iku mawa pahala, ananging ora dosa yèn dilakoni. Larangan sing ana ing Al Qur-aan lan Hadits sing ora dikanthèni ancaman mula hukumé "makruh". Déné larangan sing dikanthèni ancaman (neraka upamané) mula larangan iku HARAM.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Makruh&oldid=827106"