Ushul fiqih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Ushul fiqih (basa Arab:أصول الفقه) iku èlmu ukum sajeroning Islam sing nyinaoni kaidah-kaidah, téyori-téyori lan sumber-sumber kanthi rinci kanggo ngasilaké ukum Islam sing dijupuk saka sumber-sumber kasebut.[1]

Sumber-sumber ukum Islam[besut | besut sumber]

Sajeroning yurisprudensi Islam kaloka papat sumber utama yakuwi :

  1. Al Qur'an , kitab suci agama Islam
  2. Sunnah, sikap, tindakan, pocapan lan cara utawa tradhisi Muhammad
  3. Ijma, kesepakatan antara para ulama
  4. Qiyas, pengkiasan karo perkara sing wis diweruhi hukumé

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Usul al Fiqh al Islami, Source Methodology in Islamic Jurisprudence [1]