Ushul fiqih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Ushul fiqih (basa Arab:أصول الفقه) iku èlmu hukum jroning Islam sing nyinaoni kaidah-kaidah, téori-téori lan sumber-sumber sacara rinci kanggo ngasilaké hukum Islam sing dijupuk saka sumber-sumber kasebut. [1]

Sumber-sumber hukum islam[besut | besut sumber]

Jroning yurisprudensi Islam dikenal papat sumber utama yakuwi :

  1. Al Qur'an , kitab suci agama Islam
  2. Sunnah, sikap, tindakan, pocapan lan cara utawa tradhisi Nabi Muhammad
  3. Ijma, kesepakatan antara para ulama
  4. Qiyas, pengkiasan karo perkara sing wis diweruhi hukumé

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Usul Al Fiqh, Taha Jabir Al Alwani[1]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • (en) Usul al Fiqh al Islami, Source Methodology in Islamic Jurisprudence [2]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ushul_fiqih&oldid=827149"