Qiyas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Qiyas iku tegesé nggabungaké utawa madhakaké kanggo ngukuhaké hukum sawiji perkara anyar kang durung ana ing mangsa sadurungé nangingnduwèni pepadhan ing sabab, manfaat, bebaya lan aspèk-aspèk liyané karo perkara sadurungé saéngga dihukumi padha.

Sajeroning Islam, Ijma lan Qiyas sipaté dharurat, yèn pancèn ana bab-bab kang nyata durung dikukuhaké ing mangsa-mangsa sadurungé.

Uga delengen[besut | besut sumber]