Felidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Felidae
Lion in Kenya.jpg
Singa
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Karnivora
Subordho: Feliformia
Famili: Felidae

Felidae iku kabèh anggota kulawarga sato kéwan kang mèmper karo kucing. Sato kéwan kang mèmper karo kucing lang isih bisa kaanggep kulawarga iku luwak, hyena lan mongoose.

Felidae pisan-pisanané muncul kira-kira 40 yuta taun kapengker nalika jaman Eosen. Felidae kang paling ditepungi wong iku ya kucing omah kang dijinakaké kira-kira antara 7.000 - 4.000 taun kapengker. Sedulur-seduluré kang isi liyar urip ing Afrika lan Asia, anging habitaté akèh kang wis padha rusak.

Saliyané kucing omah, kang kagolong felidae iku ya antarané singa, macan, puma, cheetah lan sabanjuré.

Uga delengen[besut | besut sumber]