Menyang kontèn

Hyena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Hyena
Kalamangsa: 26–0 Ma
Miocen - Holocen
Hyena tutul
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Hyaenidae
Gray, 1821
Genus

Hyena iku mamalia karnivora feliform saka kulawarga Hyaenidae. Kanthi mung papat spesies sing isih ana (saben ing genus dhewe), iku kulawarga biologi paling cilik nomer lima ing Carnivora lan salah siji sing paling cilik ing kelas Mamalia. Senadyan macem-macem kurang, hyena minangka komponen unik lan penting ing ekosistem Afrika.