Manga (sato)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manga
Tigon4.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Felidae
Génus: Panthera
Spésies: Panthera tigris × Panthera leo

Manga (miturut analogi basa Inggris: tigon saka tiger lan lion) iku sato kéwan campuran sakan macan lanang karo singa wadon. Manga ora pati akèk kaya kéwan campuran suwaliké yakuwi singa lanang karo macan wadon sing diarani Sican (singa-macan), sajeroning basa Inggris: liger (lion-tiger). Manga dianggep ora bisa dadi ing alam jembar, amarga singa lan macan duwé kabiasaan lan habitat sing béda banget.

Manga bisa ngatonake karakter kaloro wong tuwané: bisa duwé tutul saka ibuné lan lorèng saka bapaké. Wulu manga lanang manawa luwih cendhek tinimbang wulu singa. Ukuran manga luwih cilik tinimbang singa utawa macan, rata-rata boboté watara 150 kilograms, utawa 350 lbs, saéngga luwih katon kaya kucing ingon-ingon.

Manga akèh-akèhé mandhul, nanging ana siji manga sing jenengé Noelle ing Shambala Reserve kawin karo macan lan ngasilaké katurunan sing diarani ma-manga (ti-tigon).


Uga delengen[besut | besut sumber]