Wudu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wudu Arab: الوضوء al-wuū', ya iku salah setunggaling cara nyucèkaké perangan awak kanthi gunakaké banyu. Uwong muslim wajib sesuci saben arep nglakani salat. Wudu bisa uga migunakaké lebu lan kasebut tayamum.Titi cara wudu kelawan banyu lan lebu ya iku ora pada.Wudu kelawan lebu lamun rai lan tangan.

Banyu kang isa digunakake wudu[besut | besut sumber]

  • Banyu udan
  • Banyu sumur
  • Banyu curug, laut utawa kali
  • Banyu saka lelehan salju utawa es batu
  • Banyu saka tangki utawa kolah

Banyu kang ora oleh digunakaké[besut | besut sumber]

  • Banyu kang ora resik utawa ana najis
  • Banyu sari buah utawa pohon
  • banyu kang wus berubah warnané, rasa dan ambuné lan dadi lèngkèt amerga samubarang kang dikum.
  • Banyu kang jumlahé sithik (kurang saka 1000 liter), kena sawijining perkara kang najis, kayata urin, darah atau minuman anggur atau ada seekor binatang mati didalamnya
  • Banyu bekas Wudu

Syarat[besut | besut sumber]

Ana 6 syarat kanggo berwudu;

  1. Islam
  2. Uwis Baliqh/Tamyiz,tégése bisa mbédakaké apik alané panggawéan
  3. Ora nanggung hadas gedhé
  4. Ora ana perkara kang nyegah banyu ing anggotané wudhu, tuladhané kaya getéh, cat, lan sapanunggalané
  5. Migunakaké banyu kang mutlak (suci lan isa nyucikaké)
  6. Mangèrtasi ndi perkara kang wajib lan ndi perkara kang sunah

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

http://www.angelfire.com/pro/sembahyang/wuduk.html

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wudu&oldid=982844"